Informatie over Lieu dit LAVIGNE

 

 

 

Het Gasconse huis is gebouwd in 1780 en daarna enkele malen uitgebreid voor het laatst in 1938.

 

In 1998 is het aangekocht. Het was toen in tamelijk vervallen staat. Van de stallen waren de vloeren en het dak slecht. Ook het dak en de muren van de Pigeonier (het torentje langs de D14) moesten worden aangepakt. Inmiddels is er veel werk verricht om huis, stallen en de tuin op te knappen.

 

 

Op de oude hooizolder van de stallen, nu de bovenverdieping, zijn drie kamers gerealiseerd. De grootste heeft een integrale badkamer met douche, bidet, toilet en wastafel. De beide andere kamers hebben elk een eigen badkamer die is gesitueerd aan de overzijde van de gang. Dit was noodzakelijk om een gang te kunnen maken met voldoende hoogte, alhoewel die vanwege het dakgebinte 1.85 hoog is. Deze badkamers hebben elk een douche, wastafel en toilet.

 

 

 

 

 

 

 

Op de begane grond is een ruime woon/eetkamer aanwezig met een moderne keuken.

Het ontbijt wordt meestal geserveerd in de grote, overdekte open ruimte tussen de stallen en het huis.

 

 

 

De twee kamers in het huis zelf delen een gezamenlijke badkamer en separaat toilet. De badkamer heeft een bad, een wastafel en een separate douche.

 

Alle kamers zijn ingericht met een dubbelbed van 1,80 x 2,00 meter. Met uitzondering van de ‘franse’ kamer in het huis waar een gerenoveerd, nostalgisch frans bed in staat van 1,40 meter breed.